۱۳۹۲/۰۵/۲۴

اسماعیل کهرم: دنیای امروز مخالف سدسازی است

بدون تردید سهم سدسازی های دولت ایران در پروسه خشک شدن دریاچه اورمیه غیرقابل انکار هست، حوضه آبی دریاچه اورمیه امروز دارای بیش از 70 سد می باشد که سدسازی ها ورود آب به دریاچه اورمیه را تماماً مختل نموده اند. سدسازی دولت ایران در آزربایجان جنوبی طی سالهای گذشته رد حالی صورت پذیرفته که در دنیا سالهاست که سدسازی به سبب عوارضی که در محیط زیست ایجاد می کند به عنوان آخرین انتخاب دولتها برای انباشت آب بکار برده شده و حتی بسیاری از دولتها سدهائی که نیز در گذشته ساخته بودند را طی روندی انهدام نمودند. در ایران به مانند روال همیشگی عکس این سیر ثابت شده طی شده و یکی از اصلی ترین گزینه های متصدی وزارت نیرو و دیگر ارگانهای مرتبط با سدسازی ساخت دهها سد بوده و می باشد.
آقای اسماعیل کهرم امروز در نشست تخصصی "چالش ها و مباحث نوین مدیریت شهری" سدسازی را از افتخارات دولت ایران برشمرده و اذعان نموده که بر اساس گفته وزارت نیرو آبی در پشت سدها وجود ندارد ولی مسئولین این وزارت خانه برنامه هایشان را افزایش سدسازی تا 92 مشخص نموده است.     
بر اساس گفته های ایشان دولت آمریکا زمانی اقدام به تخریب سدهای ساخته شده در آمریکا نمود که با خشک شدن تالاب ها مواجه گردید. 
نسل آینده به طور قطع سدهای ساخته شده را تخریب خواهد نمود
به نظر آقای کهرم نسل آینده به این نتیجه خواهد رسید که برای حفظ سلامت مردم و محیط زیست باید بسیاری از سدهای موجود کشور را تخریب کنند. برخی از نمایندگان مجلس و مسئولان معتقدند دریاچه اورمیه و سایر رودخانه و دریاچه‌های خشک شده را که دیگر حیاتی ندارند را باید رها کرد و از گذاشتن وقت و هزینه برای آن خودداری می‌کنند، آنچه امروزه به حیات دریاچه اورمیه ضربه سنگین وارد می‌کند وجود نمک است که به دلیل نبود آب با کریستال‌های بزرگی از نمک مواجه هستیم. کهرم با اشاره به اینکه زمانی می‌توان از عمر و حیات یک دریاچه یا رودخانه آگاه شد که چه تعداد پرنده مهاجر در آن زندگی می‌کنند، اظهار داشت: زمانی تعداد پرندگانی که بر آسمان دریاچه اورمیه پرواز می‌کردند به 720 هزار عدد می‌رسد و امروزه به 30 عدد رسیده که نیمی از این تعداد نیز بر اثر برخورد گلوله  شکارچیان غیر مجاز از بین می روند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر