۱۳۹۰/۱۰/۰۹

Urmiye Gölünün Durumu - 19 Aralıq


Yuxarıda Görülən Görüntü Urmiye Gölünün durumu 19 Aralıq (Dekabr) 2011 və həmən Gün bir il öncəki durumunu anlatır.
Görüldüğü kimin Urmiye Gölünün Doğu və Güney Bölgələri ötən ilə Görə dahaca susuzlaşıb və geriləyiblər.
iran fars dövlətı Güney Azərbaycanin Urmiye və Təbriz şəhərlərində Urmiye Gölünü Qurudulmasıla ilgili keçdirikləri protestodan sonra fars dövlətı Türk Ulusunun Susdurmaq üçün Urmiye Gölünə Büdcə ayrıamsını Gündəmə daşıdı anacq bugün aylarıdır sözdə Urmiye Gölünü Qorumaq üçün denilən Bücdədən heç bir xəbər yoxdur. həmişəki kimin iran fars dövlətı Türk Xalqını aldatmaya çalışdı. Urmiye və Təbriz protestolarından yüzlərcə Türk insani tutusaq oldu və alınan bilgilərə Görə onları çox ağır cəzalar verlibdir.
Alınan Bilimsəl bilgilərə Görə bugün Urmiye Gölünün üçdə biri Quruyubdur, Urmiye Gölünün hamısı Quruyursa Tərfsiz Çevre və Doğa Uzmanlarına Görə 10 milyun Ton Duz yerdə qalacaqdı və ən azı birinci sırada 6 milyun insan köç etməlıidir, ikinci sırda siə 16 milyun köç etmək zorundan olacqdır.
Urmiye Gölü bir Duzlu Göl olduğu üçün quruyandan sonra yerdə qalan Duzlara Günəş vuruduğu zaman çox sayıda Dəri xəstəliyi və Kanserlər Güney Azərbaycan və Urmiye Başda olmaq üzərə yayqın olacaqdır.
indiyə qədər iran fars dövlətı bir addım bilə Urmiye Gölünün qurumasına Qarşı atmayıbdır, Türklə bu iran dövlətının bu işini amaclı olaraq yorumlayırlar.     
Görüntü üçün Qayanq:
http://tinyurl.com/cbp3kju

وضعیت دریاچه اورمیه در بیست و هشت آذر سال 1390

تصویر فوق نشان دهنده وضعیت دریاچه اورمیه در تاریخ های 28 آذر سال 1390 و 28 آذر سال 1389 می باشد.
همانطور که در تصویر مشاهده می کنید کاهش مساحت دریاچه اورمیه و پسروی آب در بخش های شمالی و جنوبی دریاچه بسیار محسوس می باشد.
علارغم اعتراضات خلق ترک هنوز هم قدمی در راه احیای دریاچه اورمیه از سوی محقق نشده است، تنها پس از اعترضات شهرهای اورمیه، تبریز بود که دولت از تصویب 9 هزار میلیارد ریال برای احیای دریاچه اورمیه خبر داد که همان موقع نیز در وبلاگ اخبار اورمیه از تبلیغاتی بودن این مسئله مطلبی نوشتیم. امروز ماهها از آن تاریخ می گذرد ولی 1 ریال از آن پول کذائی نیز صرف احیای دریاچه اورمیه نشده است، گویی دریاچه اورمیه به قصد خشکانیده می شود.
بر اساس نظریات کارشناسان بی طرف محیط زیست از خشک شدن دریاچه اورمیه بیش از 10 تن نمک به جای خواهد ماند که به علت وجود املاح سمی در نمک و آثار تابش مستقیم خورشید انواع سرطانهای پوستی و بیماری های تنفسی در آزربایجان غربی و اورمیه فراگیر خواهد شد و به گفته نماینده اورمیه در مجلس در وهله اول کوچ 6 میلیون انسان اجباری خواهد شد که این رقم در مرحله دوم به 15 میلیون انسان تبدیل خواهد شد.
اگر دریاچه اورمیه خشک شود دیگر آزربایجان جنوبی معنی نخواه داشت ... چون محلی برای زندگی خلق ترک وجود خارجی نخواهد داشت...
منبع تصویر:
http://tinyurl.com/cbp3kju 

۱۳۹۰/۱۰/۰۴

وضعیت آرتمیای دریاچه اورمیه در حالت نگران کننده ای می باشد

عضو هیئت علمی پژوهشکده آرتمیا در خصوص وضعیت کنونی آرتمیاهای دریاچه اورمیه، گفت: با توجه به پیشرفت روند خشکی دریاچه اورمیه، وضعیت آرتمیاها بسیار نگران کننده است.
دکترناصر آق، در گفت وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه تخم های آرتمیا حتی در بدترین شرایط زنده می ماند، افزود: از همین رو خطر انقراض، این موجودات را تهدید نمی کند اما وضعیت بسیار نگران کننده است. وی این موجودات را از نظر تنوع زیستی و درآمدزایی بسیار مهم دانست و گفت: میزان سودآوری تولیدات آرتمیا دریاچه ی اورمیه در صورت برداشت و صادرات ۱۰ میلیارد دلار برآورد شده است. آق در ادامه با بیان اینکه هم اکنون میزان برداشت آرتمیا، در دریاچه ی اورمیه تقریباً صفر است، تصریح کرد: با میزان سودآوری تولیدات آرتمیا دریاچه ی اورمیه در صورت برداشت و صادرات ۱۰ میلیارد دلار برآورد شده است.افزایش روند خشکی دریاچه، میزان برداشت سالیانه از این موجودات از سال ۸۱ متوقف شده است. وی ادامه داد: هم چنین در سالهای اخیر آرتمیای دریاچه ی اورمیه به صورت قاچاق برداشت می شد که البته با کاهش حجم این موجودات، این تخلفات متوقف شد. مدیر گروه پژوهشی بیولوژی، اکولوژی و تکثیر و پرورش آبزیان، در خصوص مصرف عمده ی آرتمیاها در دریاچه ی اورمیه، گفت: این موجودات بیشتر خوراک آبزیان، میگو و ماهیان آکواریومی هستند. وی در ادامه خاطرنشان کرد: به علت وجود اسیدهای چرب و مقادیر اندک امگا ۳ در بدن این موجودات می توان از آنها استفاده دارویی داشت که البته در سطح دنیا از آرتمیاها در این زمینه استفاده های فراوانی شده است. این عضو هیات علمی پژوهشکده آرتمیا، در خصوص امکان پرورش این موجودات در مکان دیگری برای جلوگیری از خطر انقراض، گفت: هم اکنون طرح هایی در خصوص پرورش آرتمیاها در استخرهای خاکی به صورت مصنوعی در استان های خوزستان، هرمزگان، فارس و آذربایجان شرقی انجام شده است. دکتر آق در پایان با بیان اینکه در یکی دو سال گذشته هیچ برآوردی در خصوص حجم کلی این موجودات انجام نشده است، یادآور شد: آخرین برآورد حجم کلی آرتمیاها در سال ۸۵ انجام شد که پس از آن وضعیت روز به روز نگران کننده تر شد.
منبع خبر:
http://tinyurl.com/btek8rr
به رغم تمامی مسائلی که حول خشکانیده شدن دریاچه اورمیه در جریان می باشد تاکنون حتی یک قدم در راه جلوگیری از مرگ دریاچه اورمیه توسط دولت برداشته نشده است و هر روز وعده وعید های گذارا را با هم مرور می کنیم، گوئی دریاچه اورمیه این نگین آزربایجان به قصد خشکانیده می شود.