۱۳۹۰/۰۴/۰۴

نگرشی بر وضعیت دریاچه ی اورمیه در پایان بهار

مقایسه ی مساحت دریاچه ی اورمیه در آخرین روز بهار سال 1390 (رنگ قرمز) با آخرین روز بهار سال 1389 (رنگ زرد). تخمین مساحت کاهش یافته: 425 کیلومتر مربع. تخمین مساحت فعلی دارای آب: 4335 کیلومتر مربع (بر اساس شاخص NDVI). مابقی اش هم که بدون شرح است.
برای دیدن تصویر بزرگتر روی نقشه کلیک کنید.
منبع عکس:
http://tinyurl.com/6yfdw7n
بر اساس نقشه علمی پیش روی بسیار مشخص می باشد که طی مدت زمان مقایسه بهار امسال با بهار سال گذشته مساحت دریاچه اورمیه 425 کیلومتر مربع کاهش یافته است و این یعنی: تمام مطالب عوام فریبانه بیان شده از سوی مسئولین در مورد افزایش ارتفاع سطح آب دریاچه اورمیه (Lake Urmia) شعبده بازی بیش نبوده است و اتفاقاً برعکس دریاچه اورمیه به صورت سعودی در حال شتاب گرفتن و تبدیل به بمب نمک هشت میلیارد تنی می باشد. تنهاترین راه نجات دریاچه اورمیه فقط و فقط گشودن حق آبه دریاچه اورمیه از سدهای موجود می باشد و بس.  اگر دریاچه اورمیه خشک شود بی شک آزربایجان جنوبی دیگر قابل سکونت نخواهد بود. 

۱۳۹۰/۰۳/۳۱

آزربايجان غربی به استان های بيابانی کشور پيوست

گروه چشم اندازهاي طبيعی: با توجه به افزايش صدهزار هکتار به مساحت بيابان های آزربايجان غربی، مسئولان اين استان رسماً درخواست کردند اين استان در شمار مناطق بيابانی کشور قرارگرفته و از اعتبارات مرتبط برخوردار شود.
به گزارش خبرگزاري محيط زيست ايران، معاون مناطق خشک و نيمه خشک سازمان جنگلها و مراتع و آبخيزداري کشور با اعلام اين خبر افزود: افزايش صد هزار هکتاری عرصه بيابان در استان آزربايجان غربي، که تحت تاثير کاهش سطح و پسروی درياچه اورميه رخ داده مي تواند به عنوان آشکارترين و مهم ترين نمايه توسعه بيابانزايی در ايران طي سالهاي اخير قلمداد شود. پرويز گرشاسبي همچنين اشاره کرد که آنچه در اورميه رخ داده به واقع موضوعي در حوزه مديريت منابع آب است ( ونه لزوماً مرتبط با رخدادهای طبيعي) و افزود: بيابان هاي جديد استان آزربايجان غربی اگر چه سطح شوره زار و خشک و عاری از گياه آنها کاملاً پديدار شده است، اما عجالتاً و کماکان حريم درياچه محسوب شده و نمي توان در آنها اقدام به بيابان زدايي کرد.
منبع:
http://tinyurl.com/6abq9r8