۱۳۸۹/۱۲/۲۱

خداحافظی فلامینگوها با اورمیه / دریاچه اورمیه درانتظار مرگ یا حیات؟

پارک ملی  دریاچه اورمیه بزرگ‌ترین دریاچه داخلی و دائمی کشور است که با داشتن ۱۰۲ جزیره بزرگ و کوچک یکی از بدیل‌ترین زیستگاه‌های حیات وحش آزربایجان و ایران به شمار می‌رود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ ‌ پنج جزیره معروف اسلامی، کبودان، اشک، اسپیرو و آرزو زیستگاه و پناهگاه هزاران گونه جانوری و گیاهی است.
دریاچه اورمیه که جزو پارک‌های ملی و بین المللی حفاظت شده به شمار می‌رود از زمان پیدایش تاامروز دستخوش تغییرات مختلفی شده و اکنون توانسته شکل کنونی خود را حفظ کند.
کاهش بارندگی هاو افزایش تبخیر طی ۱۳ سال متداول باعث شده دریاچه ارومیه هم اکنون مرگ را نفس بکشد غلظت نمک در دریاچه اورمیه هم اکنون به ۳۸۰ گرم برلیتر رسیده و جزایر ۹ گانه این دریاچه بهم متصل شدند.
کاهش ۷ متری عمق آب دریاچه افزایش شوری آب، شوره زار شدن ۲۰۰ هزارهکتار از اراضی دریاچه سبب شده زنگ خطر نابودی دریاچه اورمیه بصدا در آید، زنگ خطری که تاکنون هیچ مسئولی را برای نجات دریاچه اورمیه بیدار نکرده است.
فلامینگو که شاخص‌ترین پرنده مهاجر دریاچه است دیگر به تالاب مهاجرت نمی‌کند پرندگانی که سالانه به جزایر دریاچه مهاجرت کرده تادر محیطی امن گذران کنند طی سال‌های اخیر دیگر به دریاچه نیامده و یا تعداد اندکی آمدند.
خشکسالی‌های مداوم و برداشت بی‌رویه آب برای کشت ورزی احداث چاه‌های غیر مجاز سد سازی واحداث میان گذر ارومیه از جمله دلایل خشک شدن و نابودی دریاچه ارومیه است اگر بحران تا چند سال دیگر ادامه یابد چه اتفاقی خواهد افتاد.
آیا در صورت ادامه بحران تا چند سال آینده امکان نجات دریاچه اورمیه وجود دارد بایدمنتظر بود دید دریاچه اورومیه مرگ را نفس می‌کشد یا حیات دوباره می‌یابد.
معاون رییس جمهور: ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب طی ۵ سال به ارومیه منتقل می‌شود
معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه گفت: ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب در یک طرح ۵ ساله به دریاچه اورمیه منتقل می‌شود.
محمد جواد محمدی‌زاده با بیان اینکه حیات دریاچه اورمیه نیازمند سه اقدام جدی است گفت: انتقال حوضه به حوضه آب، کنترل و ساماندهی برداشت آب برای کشاورزی وطرح بارورسازی ابر‌ها اقداماتی است که در دست اقدام است.
وی با بیان اینکه هم اکنون سه گزینه حوضه ارس خزر و کردستان برای طرح انتقال آب به دریاچه اورمیه مطرح است گفت: مطالعات بر روی این سه حوضه در حال انجام است.
محمدی‌زاده بااشاره به طرح بارورسازی ابر‌ها در ارومیه گفت: با اجرای این طرح ۶۰ میلیمتر باران در اورمیه خواهیم داشت.
بدین ترتیب باید منتظر ماند دید دریاچه ارومیه در تصمیمات کاغذی مسئولان مرگ را به انتظار نشسته یا حیات.
منبع خبر: http://tinyurl.com/4rj3y4z

جنگل‌های ارسباران یکی از 15 منطقه غنی جانوری جهان

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: جنگل‌های ارسباران یکی از 15 منطقه غنی جهان از نظر تنوع ژن‌های گیاهی و جانوری است. 
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آزربایجان شرقی، ارسلان فتحی‌پور همزمان با هفته منابع طبیعی در جمع مسئولان در ارسباران شناسنامه‌دار کردن گونه‌های گیاهی و جانوری موجود در جنگل‌های ارسباران و برنامه‌ریزی برای حفاظت از آنها را به عنوان راهکاری مناسب در راستای صیانت از تنوع ژنی جنگل‌های ارسباران یاد کرد.
فتحی‌پور، با تشریح جاذبه‌های طبیعی جنگل‌های ارسباران، خواستار برنامه‌ریزی برای ترویج فرهنگ گردشگری طبیعت (اکوتوریسم) در این منطقه زیبا و دیدنی شد. و یادآور شد مبادا این تنوع ژنتیکی در اثر کم‌توجهی یا بی‌توجهی مسئولین از بین برود. 
او اضافه کرد: تحقق این مهم در کنار ایجاد بسترهای آشنایی مردم با فرهنگ حفاظت از محیط زیست می‌تواند به مشارکت آنان در ارتقای سطح کیفی جنگل‌های ارسباران و تکثیر راحت گونه‌های گیاهی و جانوری آن منجر شود. 
نماینده کلیبر و هوراند در مجلس شورای اسلامی همچنین خواستار مشارکت دادن جنگل‌نشینان در طرح حفاظت از محیط زیست جنگل‌های ارسباران شد و افزود: این عمل ضمن افزایش درآمد آنان، از وارد آمدن خسارات به این ثروت طبیعی در اثر قطع درختان برای استفاده به عنوان سوخت، جلوگیری می‌کند.
 او با بیان اینکه جنگل‌های ارسباران با 164هزار هکتار وسعت در محدوده کوه‌های قره‌داغ و رودخانه ارس قرار گرفته است، گفت: ارسباران منطقه وسیعی است که دارای 900 هزار هکتار وسعت بوده و از دو بخش ارسباران شمالی و جنوبی تشکیل می‌شود. 
وی افزود: کارشناسان در بخش جنگل‌شناسی ایران در سال‌های اخیر جنگل‌های ارسباران را به دلیل داشتن 785 گونه گیاهی و 170 گونه درختی، شامل 42 تیپ مرتعی و 143 واحد جنگلی در زمره یکی از مناطق با ارزش ژنتیکی جهان شناخته‌اند و به دلیل برخی ویژگی‌های خاص، یک منطقه رویشی مستقل با نام منطقه جنگلی ارسباران معرفی کرده‌اند که یکی از مناطق پنجگانه رویشی ایران محسوب می‌شود. 
وی گیاهان دارویی موجود در منطقه ارسباران را بعنوان یکی از محورهای توسعه منطقه دانست و افزود: منطقه ارسباران با طبیعت زیبا توان بالقوه بالایی برای جذب گردشگر دارد.
منبع خبر: http://tinyurl.com/6js2zs7

وقوع 20 مورد آتش‌سوزی در جنگل‌های آزربایجان شرقی

مدیر کل منابع طبیعی آزربایجان شرقی گفت: در سال 89 جنگل های استان با 20 مورد آتش سوزی مواجه شد.
به گزارش گروه خبری تبریز سسی به نقل از ایسنا، رستم صادقی با بیان اینکه البته آتش سوزیهای یاد شده سطحی بوده و خسارات زیادی به جا نگذاشت افزود: یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های اداره کل منابع طبیعی ایجاد تجهیزات همه جانبه برای جلوگیری و مقابله با هر گونه حادثه و پیشامدی برای این سرمایه‌های ملی است.
صادقی تاکید کرد: در سال 88 مدیریت بحران استانداری آزربایجان شرقی 400 میلیون تومان اعتبار در اختیار اداره کل منابع طبیعی قرار داد که 300 میلیون تومان از این اعتبارات صرف خریداری تجهیزات اطفا حریق و بقیه برای ایجاد آتش بر در مسیرهای مناطق حادثه خیز هزینه شد.
منبع خبر: http://tinyurl.com/4hcsmru

طرح نجات پارک ملی درياچه اورميه در انتظار بودجه

مديرکل طرح بين المللي حفاظت از تالابهاي ايران با تاکيد بر نياز تالاب هامون به همکاري منطقه اي چند جانبه در مورد پارک ملی درياچه اورميه گفت: طرحهاي اضطراري نجات درياچه اروميه براي اجرا شدن به بودجه نياز اما هنوز تامين نشده است.
علي نظري دوست در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکيد بر اينکه برخي طرحهاي اضطراري براي درياچه اورميه در نظر گرفته شده !که بايد با تامين بودجه اجرايي شود گفت: طرح بارورسازي ابرها آنطور که گفته شده از سوي وزارت نيرو در حال اجرا شدن است.
وي تاکيد کرد: ستاد ملي صيانت از درياچه اورميه تشکيل شده که در اين ستاد آخرين گزارشها از وضعيت حوزه هاي آبخيز و طرحهاي پيشنهاد شده بررسي مي شود.
وي به برگزاري اولين نشست شوراي منطقه اي مديريت حوزه آبريز در روز 23 اسفند سال 89 اشاره کرد و افزود: اولين جلسه شوراي منطقه اي مديريت حوزه آبخيز درياچه اروميه براي ايجاد تعامل و مرور برنامه هاي مشترک با حضور استاندران سه استان همسايه درياچه اورميه و رئيس سازمان محيط زيست برگزار مي شود.
نظري دوست تاکيد کرد: در اين جلسه حضور نمايندگان وزارتخانه هاي مرتبط ضروري است چرا که ارائه راهکارها و تصميم نهايي براي اجرا و بررسي ميزان پيشرفت پروژه ها براي مديريت بهتر پارک ملی درياچه اورميه نيازمند تعامل بي بخشي است.
به گفته اين کارشناس ارشد امور تالابها، براي رفع مشکل تالاب هامون و تالابهايي از اين دست که حوزه هاي آبريز خارج از مرزها دارند، نياز به همکاري منطقه اي چند جانبه وجود دارد که در کنوانسيون بين المللي رامسر بر آن تاکيد شده و به طور کلي تقويت همکاري منطقه اي و بين المللي يکي از اهداف اين نشستها است.
مديرکل طرح بين المللي حفاظت از تالابهاي ايران اظهار داشت: به طور مشخص در مورد تالابهايي مانند هامون و هور العظيم که در حد فاصل بين مرزها قرار دارند نمي توان در کنوانسيون ها اظهار نظر کرد چرا که قوانين کنوانسيون بيشتر جنبه همگرايي بين کشورها را تقويت مي کند و به خودي خود الزام بين المللي و حقوقي ندارد.
نظري دوست تاکيد کرد: ايران کتابچه اي از فعاليتها و مشکلات دو تالاب هورالعظيم و هامون را در اختيار کشورهاي عضو کنوانسيون تالابها قرار داده که مي تواند به عنوان سندي مورد توجه کشورها قرار گيرد و براي رفع مشکل آنها اقداماتي در منطقه انجام شود.
منبع: http://tinyurl.com/4r4x5hj

Urmiye Gölünün Qurumasıla ilgili Karikatür

Urmiye Gölünün Qurumasıla ilgili Karikatür
Bu Gecə Öpdüm Urmiye Dənizini, Sahildən Ayrılanda, Dodaqları Dulzuiydi,Göz Yaşım Kimi.


۱۳۸۹/۱۲/۱۸

Ormanlar ili: bu saytda Axtarın və Ormanalr Qoryun

Ormanlar ili: bu saytda Axtarın və Ormanalr Qoryun
Sırlı internet Dünyasıdna yeni Bir sayt bu sözlə ki bu axtarma motorila eyləyə bilərsiniz ki Ormanlari qoruyasiniz. Bu sayt ki adı Ecosiada dir dünyada heyvanalr Qorumaq örgütilə anlaşmalarında sayt 80% gəlirini  dünya Ormanlarini qorumaq üçün yardım edəcəkdir.
Ecosida Saytını yönəticilərı öz açıqlamalarında belə söyləyiblər ki bu axtarma motoru özə axtarış Gücünü adlım və tanınmış Bing, Yahoo saytlarında alir. Bu sayt belə göstərir ki istəfadəçilər saytda olan erklamlari tixlayaraq reklam pullari yahoo və bing saytından bir yerə toplanıb və bu saytlar gəlirləri Ecosida Sayttı yönəticilərinə göndərirlər. Və bu pulun 80 % WWF hesabalrini tökülür. WWF (World Wildlife Fund) öncədən dünya Ormalarını qorumaq üçün çoxlu planlarda iş birlığ aparibdir.
Ecosiada Saytını yönəticləri belə söyləyiblər ki bəlkə olsun bu saytın istifadəçilərinin sayı az ola və bu yoldan pul gəliri də çox olmaya ancaq zaman içərisində bu pul artıracaqdır. 2010 ilin Desamber ayına dək bu sayt bu yolnan 125 min EUR (164 min Dollar) pul bu əldə etsin.
Ecosiada öz saytını səhifələrin 6 nədən Dünya Ormanlarını qorumaqsı qonusunda göstərib.
Sizdə bu Sevimli işə Qatılın, insan Yaşamini Ormanalra bürclüdür 

۱۳۸۹/۱۲/۱۷

خشك شدن درياچه اورميه به 600 هزار هكتار از اراضي آزربايجان شرقي آسيب خواهد زد

رئيس جهاد كشاورزي آزربايجان شرقي گفت: 600 هزار هكتار از اراضي آزربايجان شرقي در اثر خشك شدن پارک ملی درياچه اورميه آسيب مي‌بيند.
به گزارش خبری تبریز سسی به نقل از فارس، مسعود محمديان ظهر امروز در جلسه كارگروه توسعه كشاورزي و حمايت از محيط زيست شمال غرب كشور اظهار داشت: 600هزار هكتار از اراضي آزربايجان شرقي به صورت غير مستقيم و 204 هزار هكتار به صورت مستقيم در اثر خشك شدن درياچه اروميه آسيب مي‌بيند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان شرقي در ادامه بر حمايت از منابع زيست محيطي و منابع آب و خاك تاكيد كرد.
وي با بيان اينكه توليد محصولات كشاورزي بسته به وجود آب كافي است، اظهار داشت: امسال 62 درصد كاهش بارندگي را در استان داشته‌ايم كه آسيب‌هايي را متوجه كشت پاييزه كرده است.
حمديان گفت: دو سوم اراضي كشاورزي استان به صورت ديمي است و تنها يك سوم به صورت كشت آبي بوده كه همين مسئله اهميت نزولات جوي را مي‌رساند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي آزربايجان شرقي يادآور شد: ‌پسروي درياچه اورميه محدوديت كشاورزي را در اطراف اين درياچه ايجاد كرده است.
وي اظهار داشت: پنج شهرستان آزربايجان شرقي تحت تاثير پسروي آب درياچه اورميه قرار دارند و از اين مسئله آسيب مي‌بيند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي آزربايجان شرقي با تاكيد بر حفظ منابع آبي و خاكي افزود: منابع طبيعي نعمت خدادادي است و بايد در حفظ اين منابع و انتقال آن به نسل‌هاي آينده تلاش كرد.
محمديان اضافه كرد: حفظ منابع طبيعي حوزه وسيعي را طلب مي‌كند.
وي گفت: سهم آزربايجان شرقي در جنگل‌هاي كشور در جايگاه 20 است اما جنگل‌هاي ارسباران در سطح كشور بي‌نظير هستند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان شرقي يادآور شد: كميسيون‌هاي تخصصي در راستاي حفاظت از جنگل‌ها و منابع طبيعي استان فعال هستند.
http://tinyurl.com/6dw9lq9

۱۳۸۹/۱۲/۱۶

عملیات بارورسازی ابرها بر روی پارک ملی دریاچه اورمیه ناکام ماند

استاندار آزربایجان‌غربی از شکست عملیات بارورسازی ابرها به علت شرایط نامناسب جوی بر روی دریاچه اورمیه خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، وحید جلال‌زاده در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران افزود: این عملیات 3 بار بر روی دریاچه ارومیه اجرا شد که به علت شرایط نامناسب جوی با شکست روبرو شد. 
وی خاطرنشان کرد: با اجرایی شدن این عملیات10 الی 15 درصد  بر میزان بارندگی‌های استان افزوده می‌شد که به نوعی از خشکی روزافزون دریاچه اورمیه جلوگیری می‌کرد.
استاندار آزربایجان‌غربی با بیان اینکه یکی دیگر از طرح‌های آبرسانی به دریاچه اورمیه در حال اجراست، تصریح کرد: با اجرای این طرح‌ها تا حدودی از سرعت خشکی دریاچه اورمیه کاسته می‌شود.
جلال‌زاده در ادامه به بودجه عمرانی استان اشاره و عنوان کرد: طبق لایحه ارائه شده به مجلس 2 هزار و 714 میلیارد ریال برای بخش عمرانی اختصاص داده شده است که نسبت به سال گذشته 29 درصد افزایش یافته است.
وی در ادامه سخنان خود به مشکلات موجود در بانک‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: هم اکنون در تمامی شعب بانکی با مشکل منابع مالی مواجه هستیم.
ستاندار آزربایجان‌غربی افزود: یکی از اولویت‌های طرح‌های نیمه تمام، تزریق منابع مالی و تسهیلات بنگاه‌های زودبازده به استان است.
ظاهر مسئولان پایتختی  هنوز هم به از عادت «پشت سر آوردن لقمه » سیر نشده اند، که به جای دادن حقابه قانونی دریاچه اورمیه از آب دهها سد ساخته شده بر روی رودخانه های تغذیه کننده اورمو گولو، گزینه های پر هزینه تر و نیز سخت تر مانند "طرح باورسازی ابرها" را برای نجات دریاچه اورمیه پی می گیرند (ارک قالاسی).
http://tinyurl.com/5ujark5

۱۳۸۹/۱۲/۱۵

دو هزار هکتار از مراتع آزربایجان غربی در آتش سوخت

اورمو ايشچيلري : از ابتدای امسال تاکنون حدود دو هزار هکتار از جنگل ها و مراتع آذربایجان غربی در آتش سوخته است.
به گفته یک کارشناس محیط زیست در آذربایجان غربی، این استان دارای بیش از 100 هزار هکتار جنگل می باشد که متأسفانه از اول سال جاری به ویژه در فصل پاییز تاکنون بیش از دو هزار هکتار از جنگلها و مراتع در این استان طعمه حریق شده است.
گفتنی است عمده دلایل آتش سوزیها، بارندگی های پراکنده، کاهش نزولات آسمانی و خشکی مراتع و جنگل ها و...اعلام گردیده است.