بيش از 3000 کيلومتر مربع درياچه اورميه، شوره زار شده است
مدير کل حفاظت محيط زيست آزربايجان غربی گفت: برخلاف ادعاهاي برخي رسانهها در خصوص بحراني بودن وضعيت گوزن زرد جزيره اشک درياچه اورميه، تلفات اين گونه غيرطبيعي و بحراني نيست.
به گزارش (ايسنا)، "حسن عباس نژاد" در نشست با خبرنگاران رسانهها از طرح آبرساني به درياچه اورميه خبر داد و افزود: سالهاي گذشته آبرساني به صورت دستي انجام ميشد اما امسال با تصويب طرح آبرساني به جزاير درياچه اورميه، با لولهاي به طول 19 کيلومتر، آب را به جزاير انتقال خواهيم داد.
به گفته عباس نژاد، اين طرح با اعتباري بالغ بر 750 ميليون تومان اجرا خواهد شد؛ اجراي اين طرح، سال آينده به اتمام خواهد رسيد.
وي همچنين به مشکل کم آبي در جزيره اشک درياچه اورميه، اشاره کرد و گفت: بيش از 3000 کيلومتر مربع از درياچه اروميه به شوره زار تبديل شده است.
مدير کل حفاظت محيط زيست آزربايجان غربي همچنين به بارشهاي اخير استان، اشاره کرد و گفت: با توجه به بارندگي هاي صورت گرفته، در حال حاضر جزاير پارک ملي درياچه اورميه از وضعيت پوشش گياهي مناسبي برخوردار است!.
عباس نژاد، تعداد گوزن زرد در جزيره اشک را 321 راس عنوان کرد و افزود: دو سال پيش 70 راس گوزن زرد را به ايستگاههاي ديگر انتقال داده و امسال 10 راس ديگر را نيز به چهار محال بختياري انتقال خواهيم کرد.
وي با اشاره به وجود نداشتن گونه مهاجم گوزن زرد و قوچ و ميش در جزيره کبودان، اظهار داشت: در جزيره اشک درياچه اورميه، شرايط زيست جانوران گوناگون کاملا طبيعي بوده و هيچ مورد مشکوکي هم مشاهده نشده است.
عباس نژاد با انتقاد از برخي رسانهها مبني بر اطلاع رسانيهاي نادرست از وضعيت جزاير درياچه اورميه، بيان کرد: برخلاف گفتههاي رسانهها، تلفات در بين گوزنهاي جزيره اشک، بحراني و غيرطبيعي نيست.
مدير کل حفاظت محيط زيست آزربايجان غربي ادامه داد: از 321 راس گوزن تنها 8 راس مردهاند که تلفات آنها عمدتا ناشي از کهولت سن، مار گزيدگي، نزاع در جفت يابي و حادثه طبيعي بوده است.
وي خاطرنشان کرد: با وجود شرايط بحراني درياچه اورميه، افتخار بزرگ ما اين است که شرايط زيستگاهي را در جزيره اشک فراهم کردهايم.
عباس نژاد همچنين از احياي تمام تالابهاي درياچه اورميه خبر داد و عنوان کرد: تالاب يادگارلو بعد از 20 سال آبي گيري شده و تالاب قوپي بابا علي نيز تا پايان سال جاري آبگيري خواهد شد.
مدير کل حفاظت محيط زيست آزربايجان غربي همچنين در اين جلسه از نصب اولين سامانه پايش آنلاين رودخانه شهر چاي اورميه براي اولين بار در کشور با هدف جلوگيري از ورود آلايندهها به درياچه اورميه خبر داد.
وي ادامه داد: اين سامانه با اعتباري بالغ بر 2 ميليارد و 500 ميليون ريال با دو ايستگاه در خروجي سد شهرچايي و خروجي شهر اورميه نصب شده و پيش بيني مي شود تا بهمن ماه سال جاري آماده راه اندازي شود.
عباس نژاد از سامانه پايش جزيره اشک خبر داد و افزود: اين سامانه با هدف مديريت زيستگاه و گونه گوزن زرد با دوربينهاي مدار بسته صورت ميگيرد.
مدير کل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي با اشاره به افزايش آمار قوچ و ميش در جزيره کبودان، گفت: امسال با هماهنگي سازمان مرکزي و با توجه به بررسيهاي انجام شده توسط کارشناسان، مجوز شکار 20 عدد قوچ و ميش را گرفتهايم در حالي که در سال گذشته مجوز 40 عدد صادر شده بود. شکار در اين مناطق با نظارت کامل سازمان صورت خواهد گرفت.
عباس نژاد خاطرنشان کرد: مجوز شکار قوچ و ميش هم براي شکارچيان داخل و خارج کشور به منظور تعديل جمعيت اين گونه صادر شده است. از آنجا که گوزن زرد در معرض انقراض قرار دارد، مجوزي براي شکار اين گونه صادر نشده است.
"ناصر نصرتي"، کارشناس مسئول حيات وحش نيز در ادامه اين جلسه با اشاره به اينکه گوزن زرد، بومي ايران است، گفت: امسال با سرشماري صورت گرفته از پارک ملي درياچه اورميه بين 300 تا 350 گوزن در اين پارک زيست ميکنند.
وي، مديرت حيات وحش را از جمله اهداف اين سرشماري دانست و افزود: در دهه اول مهر ماه سال جاري با سرشماري صورت گرفته 1337 قوچ و ميش وحشي در پارک ملي درياچه اورميه در حال زيست هستند.
کارشناس مسوول حيات وحش با اشاره به بهره برداري بيش از اندازه از آبهاي زيرزميني، گفت: در سال 87، 6 ميليارد و 500 ميليون ليتر اضافه برداشت از آبهاي زيرزميني صورت گرفته بود که اين امر باعث بروز کم آبي در پارک ملي درياچه اورميه گرديده بود.
منبع خبر:
http://tinyurl.com/3hdoryq