معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: احیای دریاچه اورمیه حوصله میخواهد زیرا نیازمند یک فرآیند طولانی برای احیا است.
به گزارش زیست بوم،اصغر محمدی فاضل ظهر امروز در نشست خبری تشریح طرح حفاظت از تالابهای ایران گفت: دریاچه اورمیه در حال حاضر شرایط جدید ندارد و نمیتوان گفت که نسبت به ۶ ماه یا یک سال گذشته شرایطش تغییر پیدا کرده است.
وی درباره اینکه برخی از کارشناسان اظهار نظر کردهاند که دریاچه اورمیه مرده است، گفت: موضوع مرگ دریاچه اورمیه وجود ندارد و به این مسئله از لحاظ کارشناسی و مدیریتی اعتقاد ندارم.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه شرایط دریاچه ارومیه بحرانی است، ادامه داد: دستگاههای مختلف برای احیای دریاچه ارومیه اقداماتی را انجام دادهاند.
فاضل تصریح کرد: در شرایطی که کشور به لحاظ اقتصادی دچار مشکل است و تحریم شده، اختصاص دهها میلیارد تومان اعتبار برای احیای این دریاچه نشان میدهد که امید به احیای آن وجود دارد.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه یک فرآیند طولانی برای تخریب دریاچه اورمیه اتفاق افتاده است ادامه داد: موضوع احیای دریاچه اورمیه حوصله میخواهد و نیاز به یک فرآیند طولانی تر نسبت به فرآیند تخریب دارد.
وی گفت: خشکسالی و رویکردهای مدیریتی عامل اصلی تخریب و خشک شدن دریاچه اورمیه است. حدود ۱۵ سال در دریاچه اورمیه خشکسالی داشتهایم و سالی ۱ میلیارد متر مکعب آب از این دریاچه کسر میشد.
فاضل اظهار داشت: همچنین ۹۰درصد آب حوضه دریاچه اورمیه صرف فعالیتهای کشاورزی شده است.
معاون رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به طرح حفاظت از تالابهای ایران اشاره کرد و افزود: حدوداً ۱۲میلیون دلار هزینه کل پروژه است که از سال ۲۰۰۵ میلادی تا سال جاری که سال پایانی پروژه است، هزینه شده است. از این مبلغ ۳ میلیون دلار توسط نهادهای بینالمللی و ۹ میلیون دلار توسط دولت جمهوری اسلامی ایران هزینه شده است.
وی بیان کرد: تاکنون ۹۵ درصد از تعهدهای بینالمللی محقق شده و همچنین دولت جمهوری اسلامی ایران تاکنون بیش از ۲۰ میلیون دلار در طول ۸ سال پرداخت کرده است.
فاضل افزود: تجربیاتی که در این پروژه بدست آمد برای سایر تالابهای کشور استفاده خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه یک فعالیت از این طرح همچنان باقی مانده است، افزود: ایجاد یک نهاد ملی برای حفاظت از تالابها فعالیتی است که ساز و کار آن تهیه شده و در اختیار هیئت وزیران برای تصویب قرار گرفته است.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره تمدید طرح حفاظت از تالابهای ایران گفت: این پروژه در همکاری بین دولت ایران و صندوق تسهیلات محیط زیست جهانی و برنامه توسعه ملل متحد است که از سال ۲۰۰۵ آغاز شده است.
وی گفت: هدف از اجرای این طرح کاهش یا حذف دائمی تهدیدات و به طور کلی پایداری و بقای اکوسیستمهای تالابی ایران است.
این مقام مسئول سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: این طرح در ۳ تالاب مهم کشور با نامهای تالاب اورمیه، شادگان و پریشان به عنوان سایتهای نمونه اجرایی شده است.
به گفته فاضل تدوین و تصویب برنامههای مدیریت جامع تالابهای پریشان، اورمیه و شادگان و ایجاد ساختارهای بین بخشی برای اجرای برنامههای مدیریت از دستاوردهای کلیدی این طرح است.
بالاخره مسئولین دولت ایران آب پاکی را برروی دست ملت ترک ریخته و دید واقعی دولت ایران به مسئله دریاچه اورمیه این نگین آزربایجان را هویدا ساختند. مسئله بودن و عدم وجود ملت ترک و آزربایجان جنوبی کوچکترین اهمیتی برای دولت ایران ندارد و همانطوری که به طور واضح ذکر شده مسئولین دولت ایران حوصله ندارند تا به دردک دریاچه اورمیه و ملت ترک بپردازند، چون آنها وجود مرگ دریاچه اورمیه را اصلاً قبول ندارند، این در حالی میباشد که بنا به آمارهای دولت ایران تاکنون بیش از 65% دریاچه اورمیه تماماً خشکانیده شده است
مسئولین دولت ایران با فرافکنی و انداخت تقصیر خشک شدن دریاچه اورمیه به خشکسالی و ... تنها سعی در عدم قبول بی مسئولتی و نگرش استعماری خود بر آزربایجان جنوبی و ملت ترک را دارند.
دریاچه اورمیه خشکانیده می شود ولی دولت ایران پس از 15 سال از خبرداری از خشک شدن دریاچه اورمیه در حال تشکیل زیرگروههای به اصطلاح مدیریت بحران اند. تا زمانیکه خود ملت ترک به فکر دریاچه اورمیه و دیگر مسائل ملی خود نباشند دید دولت ایران به هویت ترک، زبان ترکی، آزربایجان جنوبی، تغییر دمگرافی، فلاکت های محیط زیستی و .. تنها نگرش استعمار به مستعمره خواهد بود.
منبع آزاد مقاله:
http://tinyurl.com/cp3reyj