۱۳۹۰/۱۲/۰۵

برای حل بحران دریاچه اورمیه وجود مشكل باید باور شود

آزربایجان جنوبی، اورمیه: معاون امور عمرانی استاندار آزربایجان غربی طی مصاحبه ای که با سایت دولتی ایرنا داشته است علت كندی پیشرفت و اجرای طرح های ارائه شده برای حل بحران دریاچه اورمیه را باور نكردن بحران دریاچه اورمیه دانسته است.
سیدجواد محمودی روز شنبه در نشست دومین كارگروه منطقه ای آب و كشاورزی آزربایجان غربی افزوده است: ضروری است تا دستگاه های دولتی و مرتبط با این موضوع حل مشكل دریاچه اورمیه را در راس كارهای خود قرار دهند و از تمام توان خود برای رفع آن استفاده كنند.
وی اظهار كرد: تعامل استانهای مرتبط و عضو كارگروه مذكور در این امر مهم است و لازمه آن این است كه هر سه استان آزربایجان غربی، آزربایجان شرقی و کردستان از تمام پتانسیل های خود برای این كار استفاده كنند.
معاون امور عمرانی استاندار آزربایجان غربی بیان داشته است در صورت تعامل، همكاری و همفكری می توان در این زمینه به نتایج خوب و قابل ارائه برای مردم رسید.
وی اظهار كرده: كمبود اعتبارات نباید مانع از انجام كارها و فعالیتهای مرتبط با دریاچه اورمیه شود و هر لحظه برای برنامه ریزی و حل بحران موجود دارای ارزش است.
محمودی با تاكید بر ضرورت سرعت بخشی به پروژه های موجود در حوضه آبریز دریاچه اورمیه گفت: از نگرش تئوریكی به این موضوع باید پرهیز كرد و تمام نظرات و عقاید مهم در این باره را باید بررسی و به كار گرفت.
سوالی که ذهن انسان را می آزارد این می باشد که آیا باید دریاچه اورمیه خشک شود تا مسئولین دولتی ایران احتمالا به عمق فاجعه زیست محیطی مناطق ترک نشین پی برده وباور داشته باشند؟ مگر داده های علمی 10 ساله گذشته دلیل محکمی بر خشکیده شدن دریاچه اورمیه نمی باشد؟ تصاویر ماهواره ای که هر ماهه از وضعیت سطح آب دریاچه اورمیه منتشر می شود در راستای باور بحران زیست محیطی آزربایجان و دریاچه اورمیه نمی باشد؟ 
بر اساس تمامی گفته های کارشنان غیر دولتی بی ظرف مشکل دریاچه اورمیه یکی از حادترین مشکلات زیست محیطی آزربایجان و ایران می باشد ولی چرا دولتی ها هنوز هم با گذشت 10 سال و خشک شدن یک سوم مساحت دریاچه اورمیه هنوز هم بر عدم باور کردن بحران اکولوژیکی و زیست محیطی دریاچه اورمیه اصرار می ورزند خود نکته بسی تامل برانگیری می باشد.
لابد مسئولین منتظر می باشند تا آزربایجان جنوبی و اورمیه تبدیل به کویر نمک شود تا شاید روزی بر این حد از شعور و درک برسند که انگار و گوئی مشکلی در دریاچه اورمیه بوده است.
خلق ترک خود باید مشکل زیست محیطی دریاچه اورمیه را حل کند.  

۱۳۹۰/۱۱/۳۰

Urmiye Gölü Qurumasi Haqqında inanc yoxdur


Güney Azərbaycan, Urmiye: Batı Azərbaycan İnşaat Örgütnün başxanın iranin dövləti medyasilə verdiği Raporda Urmiye Gölü haqqında ilgin ifadələır qullanıbdır.
irna sitəsinin yaydığı bilgilərə Görə hələ iran dövlətində Urmiye Gölü Quruamsı haqqında inanc yoxdur və bu nədəndən dolayı Urmiye Gölünün Qurumağının önünü kəsmək üçün iran fars dövləti heç bir addım atmır.
Cavad Məhəmmədi Batı Azərbaycanda keçirilən əkinçilik və Su kongrəsində bu sözlər bəyan edəibdir.
gərçəkdən Türk insani bu Soruyu çox düşünməlidir:
bilimsəl araştırmalara və bilgilərə Görə Urmiye Gölünün üç də birisi məhv olubdur ancaq iran dövləti yetkililəri hələ Urmiye Gölü quruması qonusunda heç bir inanca yetişməyiblər. 
bəlkə iran dövləti Güney Azərbaycan və Urmiye Gölünün kəvir olduqdan sonra da hələ bu inanca çatmaya biz Türk Xalqi olaraq nə etməliyik?
Dünyanin hər tərəfindən Doğa və Çevre Uzmanlarının Dedğinə Görə Urmiye gölünün quruamq sürəci 10 olur başlayıbdır və indiki durumda Urmiye Gölünün üç də birisi məhv olmuş duruamddır anacq nədən Urmiye Gölü Quruamq inanci dövlətdə yaranmayıbdır çox ilginçdir və yaxşıca düşünmək gərəkır.
nə dən iran fars dövləti Urmiye Gölü quruması haqqında heç bir addım atmamasının nədnı bu tür siyasal açıqlamalrda yaxşıca gözə çarpır.