۱۳۹۳/۰۱/۰۱

روستاهای اورمیه، سلماس، سولدوز، سویوق‌بولاق و ... در معرض شوری آب شرب واقع شده اند

اومود اورمولو
بر اساس گفته‌های مدیر ستاد حوادث و مدیریت بحران آزربایجان غربی مساحت دریاچه اورمیه از 2 هزار کیلومتر مربع به 1628 کیلومتر مربع کاهش یافته و در عین حال آب شرب روستاهای مناطق اورمیه، سلماس، سویوق‌بولاق(مهاباد کنونی)، قوشاچای(نام جعلی میان دوآب)، سولدوز(نام جعلی نقده) و ... با شوری ناشی از خشک شدن دریاچه اورمیه مواجه می باشند.
محبوب زارغ طی مصاحبه‌ای که با خبرگزاری دولتی مهر داشته از بروز و شتاب گرفتن پدیده ریزگردهای نمکی در آزربایجان جنوبی خبر داده در عین حال مهمترین نکته ای که اشاره کرده بروز شوری آب هزاران روستای آزربایجان جنوبی می باشد.
بر اساس گفته های محبوب در شهر اورمیه 633 روستا، سلماس 158، سولدوز 96، سویوق‌بولاق 198، قوشاچای 194 و در کل بیش از 1.279 روستای آزربایجان جنوبی با خطر جدی شوری آب شرب ناشی از خشک شدن دریاچه اورمیه مواجه می باشند. 
در دیگر سو گفته های مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستائی آزربایجان غربی حاکی از تاثیر مستقیم خشک شدن دریاچه اورمیه بر تامین منابع آبی 183 روستای نزدیک دریاچه اورمیه می باشد. عیس کلانتری که به سمت ستاد نجات دریاچه اورمیه از سوی دولت ایران برگزیده شده از عدم بودجه لازم برای انجام اقدامات عملی لازم جهت شروع پروسه احیاء دریاچه اورمیه خبر داده است. این مسئله در حالی صورت می گیرد که دولت حسن روحانی در سفرهای انتخاباتی به شهرهای ترک نشینی همچون تبریز، اورمیه، اردبیل و ... در صورت پیروزی وعده احیاء دریاچه اورمیه را داده بود که علارغم گذشت 6 ماه از آغاز به کار دولت شاهد کوچکترین اقدام عملی نمی باشیم.
بر اساس نظر کارشناسان بی طرف محیط زیست و آب سدسازی دولت ایران در آزربایجان جنوبی، توسعه کشاورزی و افزایش سطح زیر کشت طی 34 گذشته به 2 برابر، مدیریت غلط منابع آبی و ... جزء مهمترین عوامل خشکاندن دریاچه اورمیه می باشد، اکنون بر روی دریاچه اورمیه 73 سد بزرگ و کوچک ساخته شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر