اومود اورمولو
بر اساس سخنان مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد به اصطلاح احیاء دریاچه اورمیه آذر ماه امسال دریاچه اورمیه با کاهش 28 سانتیمتری آب در قیاس با 2 سال گذشته در همین تاریخ مواجه می باشد.
مسعود تجریشی در گفتگوئی که با سایت دولتی ایسنا داشته اذعان نموده که طی 20 سال گذشته هر ساله 40 سانتیمتر از سطح آب دریاچه اورمیه کاهش یافته است. وی اشاره نموده است که اکنون دریاچه اورمیه 2.5 میلیارد مترمکعب آب دارد و تراز آن 1370.25 است. بنا به گفته مسئولین محیط زیست دریاچه اورمیه اکنون در حدود 20 الی 25 میلیارد مترمکعب با کمبود آب مواجه می باشد.
علارغم اینکه کارشناسان بیطرف محیط زیست پس از سیاست سدسازی دومین عامل خشکاندن دریاچه اورمیه را توسعه زمینهای کشاورزی به دو برابر را عنوان می کنند مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد به اصطلاح احیاء دریاچه اورمیه تاکید داشته که امسال نیز نیاز به اجرای طرح "بهکاشت" نیست. در عین حال سخن گفتن از عدم نیاز به طرح بهکاشت در حالی که بیش از 96% آب سدها در مصرف کشاورزی بوده و اغلب محصولات تولیدی در منطقه صرفه اقتصادی نداشته و هیچ کدام محصولات استراتژیک نمی باشند نشان از عدم تغییر تفکر در حوزه سیاست سدسازی می باشد.
بر اساس آمار رسمی بر روی حوزه آبی دریاچه اورمیه تاکنون 73 سد بزرگ و کوچک ساخته شده است، بسیاری از کارشناسان محیط زیست سالهاست که بر آثار تخریبی و مضرات سدسازی اشاره میکنند. از آثار و پیامدهای سدسازی می توان به:
تغییرات اقلیمی
بروز باراهای سیلآسا
جاری شدن سیل
زیر آب رفتن آثار باستانی و فرهنگی
افزایش بیابانزائی
بالا رفتن سرانه مصرف آب
افزایش تبخیر سالیانه
افزایش نمک زمینهای کشاورزی
و ...
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر