آزربایجان جنوبی، اورمیه: معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگوئی با خبرگزاری دولتی ایرنا از تبخیر سالیانه 1 میلیارد مترمکعب از آب دریاچه اورمیه طی 15 سال گذشته خبر داد. همانطور که در مصاحبه این مقام عالی رتبه میحط زیستی نیز به چشم می خورد علت خشکانیده شدن دریاچه اورمیه نه کمبود باران بلکه بر عکس حوضه آبریزی دریاچه اورمیه زی چند سال گذشته سالهای ترسالی را پشت سرگذاشته ولی سیر صعودی از دست دادن آب دریاچه اورمیه همچنان ادامه داشته است.
اصغر محمد فاضل در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: تمام فشار اکولوژیک این میزان تبخیر بر محیط زیست دریاچه اورمیه بوده است و این فشار بر بخش های شرب ، صنعت و کشاورزی کمتر وارد شده است .
وی اظهار داشت: دریاچه اورمیه دارای مساحتی بیش از ۵ هزار کیلومتر مربع است و در یک حوضه آبریزی با مساحت بیش از ۵۰ هزار کیلومتر مربعی واقع شده است بنابراین بهبود ۱۰ درصد از این مساحت که متعلق به دریاچه اورمیه است در گروی نتایج اقداماتی است که در کل این حوضه رخ می دهد.
فاضل افزود: در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد از آب ورودی دریاچه اورمیه از سه رودخانه جیغاتی (سیمینه رود)، تاتائو (زرینه رود) و آجی چای تامین می شود از این رو وزارت نیرو باید تسهیلات لازم درزمینه لایروبی مسیر این رودخانه ها و تامین حق آبه دریاچه اورمیه توسط این رودخانه ها را مهیا کند.
وی در ادامه به بارندگی های اخیر اشاره کرد و گفت: این بارندگی ها در وضعیت دریاچه اورمیه تاثیر محدودی داشته و چشمگیر نبوده است.
فاضل اظهار داشت: در سال آبی ۹۰ – ۹۱ نسبت به ۳۰ سال گذشته یک اتفاق استثنایی در بارندگی رخ داد و براین اساس اوج بارندگی ها در پاییز و ماه های آبان و آذر بود که در واقع نشان دهنده تغییر وضعیت بارندگی در منطقه است.
وی ادامه داد: اگر این روند یک استثنا نباشد امسال هم باید منتظر بارندگی خوبی در فصل پاییز باشیم درغیر این صورت همان میزان آب بارندگی های بهاره را خواهیم داشت و باید براساس این بارندگی ها اقدام کنیم .
دریاچه اورمیه به عنوان بزرگترین دریاچه شور آزربایجان چند سالی است به دلایل مختلف از جمله سد سازی در رودخانه های بالادست ، آبیاری غیراصولی و خشکسالی با پدیده خشک شدن روبروست که در این زمینه طرح جامعی برای نجات این دریاچه از سوی سازمان محیط زیست تهیه شده است .
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر