۱۳۹۲/۱۲/۲۵

شنهای روان، ریزگردهای نمکی، شوری آب‌های زیرزمینی و .. از عواقب خشک شدن دریاچه اورمیه‌اند

اومود اورمولو
حسن عباس نژاد که در جلسه اعضای استانی شورای منطقه‌ای مدیریتی حوضه آبخیز دریاچه اورمیه شرکت داشت بروز پدیده‌های شن های روان، ریزگردهای نمکی، شوری آب های زیرزمینی... را از آثار و عواقب خشک شدن دریاچه اورمیه معرفی نمود. 
بنا به گفته های مدیر کل حفاظت محیط زیست آزربایجان غربی در برخی از روزهای سال تمامی پدیده‌های یاد شده در سواحل دریاچه اورمیه مشاهده شده که در صورت بی توجهی و تداوم پروسه خشک شدن دریاچه اورمیه می تواند ابعاد جدید و وسیعتری به خود گیرند، البته آقای عباس نژاد فراموش کرده‌اند مهاجرت میلیونها انسان از آزربایجان جنوبی را از جمله نتایج خشکاندن دریاچه اورمیه برشمارند.
وی از مهمترین موارد در بهبود شرایط دریاچه اورمیه را مدیریت منابع آب و اقتصادی کردن کشاورزی مطرح کرده، بنا به نظر کارشناسان محیط زیست در اثر سیاست های کشاورزی غلط دولت ایران در منطقه بسیاری از محصولاتی که کاشته میشوند از بعد اقتصادی مقرون به صرفه نمی باشند. بر اساس گفته های عباس نژاد تنها آب مازاد رودخانه سۏیۇق‌بولاق(مهاباد) به دریاچه اورمیه می ریزد و از دیگر رودخانه ها آبی به دریاچه اورمیه نمی ریزد.   
عباس نژاد در 21 اسفند نیز در گفتگو با سایت دولتی مهر از بی توجهی و عدم اقدام عملی دولت ایران و افزایش مشاوره‌های بی ثمر انتقاد کرده بود. ایشان اظهار نظرهای رسمی و مشاوره‌ها را بی ثمر ارزیابی نموده و از تعلل و عدم اجرای راه حل ها سخن گفته بودند. بنا به نظرات عباس نژاد افزایش مشاوره‌‌ها بدون اقدمات اجرائی فایده‌ای برای حل بحران دریاچه اورمیه ندارد. در دیگر سو مدیر کل حفاظت محیط زیست آزربایجان غربی مشاوره‌ها را بها‌نه‌ای برای فرصت سوزی در قبال دریاچه اورمیه ارزیابی کرده بود.
بر روی دریاچه اورمیه 73 سد ساخته شده و بر اساس نظر کارشناسان آب و محیط زیست بی طرف، سیاست سدسازی دولت ایران در آزربایجان جنوبی و الخصوص بر روی حوضه آبی دریاچه اورمیه جزء مهمترین عامل در خشکاندن دریاچه اورمیه می باشد. علارغم اینکه دولت حسن روحانی در سفر های انتخاباتی به شهرهای ترک نشینی همچون تبریز،اورمیه، اردبیل و ... وعده احیاء دریاچه اورمیه را داده بود با گذشت بیش از 6 ماه به جزء پروپاگاندای دولتی شاهد هیچ اقدام عملی نمی باشیم.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر